pelin’ce lezzetler

Anasonlu Gevrek

Posted on: Temmuz 7, 2008

Anasonlu bir çörek yada bir kurabiye yapmak için nette dolaşıp tarif ararken Işıl'(Işılca Tatlar)ın yapmış olduğu gevrekleri gördüm.Görür görmezde kalkıp mutfağa girdim.İyikide yapmışım hem çok kolay hemde inanılmaz güzel bir tarif oldu.Malzemesi az,pastanede satılan gevreklerden çok daha güzel .Gevrekler pişerken evi tamamen zeytinyağı kokusu sardı,ben çok beğendim,Işıl‘cım tarif için çok teşekkürler…
Tarifi aynen yazıyorum orjinali burada;

Malzemeler
– 250 gr un
– 1,5 yemek kaşığı anason
– 1 tatlı kaşığı tuz
– 1 çay bardağı su
– 1 çay bardağı halis sızma zeytinyağı

Üzeri için
– 1 yumurta sarısı

Hazırlanışı:
1– Malzemelerin hepsi çukur bir kaba konulur ve iyice yoğrulur.
2– Malzeme çok az gibi gözüksede orta boy tepsiye elinizle bastırarak yayın.
3– Üzerine yumurta sarısını sürün.
4– Bir rulet veya bıçak ile kesip 175 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Reklamlar

11 Yanıt to "Anasonlu Gevrek"

en sevdiklerimin arasındadır gevrek çok nefis tarifin eline sağlık canım sevgiler

cok kolaymis gercekten!
anason yerine baska baharatlarla da yapilabilir mi dersin? anason tadinsi cok sevmem de:(

pelincim ellerine sağlık canım..anason kokmuyormu pişerken yerken..
bana diyorsun ama maşaAllahın var..
haaa unutmadan resimdeki günebakan benim olsuunnn..

mükemmelolmus ellerine saglik bu aralar pek kimseye yorum yazamadim affetin malum blogcu ama artik bende blogstopa tasindim beklerim eee diger tüm yorumlar blogcuda kaldi artik burasida yorumlanir insallah öpüldün canimin ici

Pelin’cim iyi akşamlar ve iyi haftalar canım anasonun kokusunu çok severim tadı enfestir eminim ellerine sağlık öptüm

anason kokusunu çok severim sanki kokusu geldi burnuma:) nefis olmuş ellerine sağlık canım kocaman sevgiler.

Şekerim ellerine sağlık.Harika görünüyor.Tesadüf bende bugün yapmıştım.Çokta severimmm.Çok çok öpüyorum canım.Sevgiler…

Pelin’cim halis sızma zeytinyağı kokusu gibisi var mıdır? Anasona da bayılırım.. Benim için geriye tek bir seçenek kalıyor: tarifi denemek .) Ellerine sağlık..

Lama başka baharat kullanılabilir herhalde,çörekotu-haşhaş,yada üzerine sadece kaşar peyniride konulabilir sanırım…

Anason tadını çok sevmiyorsanız anasonun miktarını azaltabilirsiniz.

Tek tek teşekkür ediyorum.

Hiç aklımda yoktu ama görünce aklıma düştü, çok da severim hatta akşam hemen denemek istiyorum. Ellerine sağlık Pelincim…

sevgili pelin galiba çok şahane olduu..
severim anason lezzetlerini bende. aldım deneneceklere bakalım, ne zaman sıra gelecek ??? :))
svglrr NuNu

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: